Romano Luhukay stapt over naar eredivisie

15-06-2017

Romano Luhukay voegt zich na de zomer bij het eerste zaalvoetbalteam van eredivisionist WSV/Shoepimp Apeldoorn. De 22-jarige Zwollenaar maakt de overstap van het voormalige iFC Donaci, waar hij de afgelopen twee seizoenen furore maakte. Mede door de inbreng van Luhukay promoveerde Donaci onlangs naar de topklasse. “Deze kans moest ik grijpen”, reageert Luhukay.

De stap naar de eredivisie ging in sneltreinvaart. Luhukay werkte afgelopen zaterdag een toernooi af en daar speelde hij zich definitief in de kijker. Helemaal gek is de overstap niet, want Donaci en WSV proberen samen te werken. Yassine Assa, speler van Donaci, voetbalde eerder ook al in Apeldoorn. “Er werd al wel over mij gesproken, maar zaterdag was er iemand van de technische commissie aanwezig”, vertelt Luhukay. “Ik viel op en ik werd direct aangesproken. Daarna is het heel snel gegaan.” De Zwollenaar twijfelde amper of hij dit avontuur aan moest gaan. “Dit is een kans die je niet snel meer krijgt. Ik wilde altijd al in de eredivisie spelen, maar had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik ben heel erg blij met deze kans en ga er vol voor.”

Het worden drukke tijden voor Luhukay. De stap naar de eredivisie in het zaalvoetbal gaat meer tijd kosten en daarnaast maakt hij ook op het veld een sprong omhoog. Hij verruilt WVF voor KHC en die ploeg speelt in de eerste klasse. “Het wordt pittig, daar ben ik het wel mee eens. We gaan zien of het allemaal past en of ik het kan combineren.” Luhukay heeft nog meer ambities in het zaalvoetbal. Als het aan hem ligt blijft het niet bij zijn debuut in de eredivisie. “Ik droom van een interland, al is het er maar eentje. Of wat mij betreft een paar minuten. Als ik maar een keer een interland kan spelen”, lacht hij.

Ook goed nieuws voor Den Dunnen

Niet alleen is er goed nieuws voor Luhukay, want ook Robbert den Dunnen heeft een mooi bericht gekregen. De jeugdkeeper van Donaci is opgenomen in de definitieve selectie voor Nederland onder 17 jaar. Die ploeg speelt eind juni een vierlandentoernooi in Portugal. “Als kleine vereniging zijn we heel erg trots om een jeugdinternational af te leveren”, laat de Zwolse club weten.

WordPress Video Lightbox