Robbert den Dunnen geniet nog even na

06-07-2017

“Het was een geweldige ervaring.” Dat zegt keeper Robbert den Dunnen kort na zijn terugkeer uit Portugal. De jonge Zwollenaar nam vorige week met het Nederlands zaalvoetbalteam onder 17 jaar deel aan het Youth Development Tournament in Portugal. “Wij speelden daar tegen Spanje, Portugal en Italië. Dat zijn toch wel de grootmachten in het zaalvoetbal, dus dat was zeker gaaf”, vertelt Den Dunnen.

De doelman, die normaliter in de zaal uitkomt voor iFC Donaci en op het veld het shirt draagt van Go Ahead Eagles, had in Portugal het gevoel dat Oranje aardig mee kon komen met de drie topploegen. “In de eerste wedstrijd tegen Spanje kwamen wij zelfs op een 2-1 voorsprong en later ook nog op 3-2, maar vervolgens namen de Spanjaarden de touwtjes in handen en verloren wij uiteindelijk toch met 3-5”, aldus Robbert den Dunnen, die de meeste speelminuten pakte in de tweede wedstrijd tegen Portugal. “In dat duel maakten wij eerlijk gezegd geen schijn van kans. Wij verloren dan ook kansloos met 8-1”, zegt de keeper, die de gehele eerste helft speelde tegen Portugal. “Als ik reëel ben, dan is de andere keeper op dit moment gewoon beter. Maar ik ben blij dat ik in Portugal toch de nodige speeltijd heb gekregen. In totaal heb ik denk ik één hele wedstrijd gekeept.”

Het resultaat tegen Portugal kwam hard aan bij de Nederlandse ploeg, al deed afgelopen zondag de 1-3 nederlaag tegen Italië misschien nog wel meer pijn. “In die derde wedstrijd hebben wij genoeg kansen gehad om onszelf te belonen”, vertelt Den Dunnen, die nu in ieder geval weet dat je in het internationale zaalvoetbal maar een paar kansen krijgt. “Tegen Italië had er misschien meer in gezeten, maar al met al was het toernooi een leerzame ervaring. Alles was top geregeld”, stelt de Zwolse keeper, die na het vierlandentoernooi in Vila Real de smaak te pakken heeft. “Ik hoop in november tijdens de kwalificatiewedstrijden weer deel uit te maken van de ploeg.” Oranje O17 gaat volgend seizoen verder als O18 en in die hoedanigheid probeert het zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië. “Dat zou helemaal top zijn!”

WordPress Video Lightbox