Kampioen Donaci zoekt naar nieuwe naam

11-04-2017

IFC Donaci is maandagavond kampioen geworden in de hoofdklasse G. De Zwolse zaalvoetballers haalden uit de laatste elf wedstrijden de volle 33 punten en wonnen maandagavond met liefst 5-1 van concurrent Ede. Daardoor is Donaci niet meer te achterhalen. “Als je de laatste elf wedstrijden wint, dan ben je de terechte kampioen. Meer dan zelfs”, zegt speler Yassine Assa.

De eindstand doet vermoeden dat het een simpele kampioenswedstrijd was, maar Donaci moest weldegelijk aan de bak. Ede vocht in het Landstede Sportcentrum voor haar laatste kans en liet dat merken ook. Het kwam op een 0-1 voorsprong, kreeg zelfs een grote kans op 0-2, maar uiteindelijk lukte het Donaci om orde op zaken te stellen. Via Pasquinel Gesu werd het 1-1, Assa zelf tekende voor de 2-1 en uiteindelijk eindigde het treffen in liefst 5-1. “Het was voor Ede de laatste kans op het kampioenschap en dus moesten zij na de 2-1 komen. Daardoor kregen wij ruimte en na de 3-1 was het gebeurd. Zij gingen spelen met een vliegende keeper, waardoor het 5-1 werd”, vertelt Assa, die ook Ibrahim Tuncer, Mehran Ali Pour Asli en Jesse Betaze zag scoren.

Met het behalen van het kampioenschap heeft Donaci precies wat het wil. Na de derde plaats van vorig seizoen gokte de Zwolse formatie op de titel. “Dat was onze doelstelling en die hebben we dus gehaald. Het bleef lang spannend, omdat ook Ede haast geen fouten maakte. Gelukkig hebben we het gehaald”, zegt Assa, die verwacht dat zijn ploeg klaar is voor de stap naar de topklasse. “We hebben ons vorig jaar al kunnen meten met ploegen uit de topklasse en dat ging prima. Onder andere Madereros speelde bij ons in de competitie en die staat nu tweede in de topklasse. Daarnaast gaan we wat dingetjes veranderen. Zo willen we af en toe gaan trainen, dat hebben we nog nooit eerder gedaan.”

Verder onder nieuwe naam

Niet alleen op sportief vlak gaat er wat veranderen, ook op organisatorisch vlak staan er dingen te gebeuren. Donaci heeft zich teruggetrokken, waardoor de vereniging op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. De naam van de club gaat daardoor ook veranderen. “Daar denken we nu over na. We willen de naam niet per se ‘verkopen’, iets met Zwolle lijkt mij namelijk ook wel tof. Op zeer korte termijn willen we een naam presenteren. Deze week voeren we de laatste gesprekken met sponsoren en daarna nemen we een besluit”, aldus Assa, die blij is met de ontwikkelingen. “We laten zien dat Zwolle eraan komt”, zegt hij.

WordPress Video Lightbox